lauantai 14. toukokuuta 2016

30.4.-1.5.2016 - Vappuna kampuksella

Koska helatorstai oli niin lähellä, en mennyt vapuksi kotiin, vaan puuhastelin opistolla. Vapun aattona lähdin harjoitusjuoksemaan ensimmäistä pidempää matkaa Naisten kymppiä silmällä pitäen. Juoksin tunnin, saldona 8,6 km, mikä vauhtina tarkoittaa, että olen paremmassa kunnossa jo nyt viime vuoteen verrattuna.  HUOM! Virallisestihan tätä ei voi vielä juoksuksi kutsua, koska juoksun määritelmä on 9 km/h, mutta näin epävirallisesti ja omalla kohdallani puhun juoksemisesta :)

Tältä näyttää tämänvuotinen naisten kympin paita - tyttären juoksutrikoiden väriin kuulemma aivan väärän värinen...


Unohtuipa näyttää keskiviikon lasitöiden kohdalla, että opettaja näytti meille mös tiffanytyön osien juottamista. Tässä kuvia siitä: ensimmäisenä kuva juotettavasta työstä, jonka osien reunat on päällystetty folionauhalla. Osat kiinnitetään alustaan, jotta ne eivät pääse liikkumaan juottamisen aikana.


Ennen juottamista saumoihin levitetään siveltimellä juotosnestettä, ilman sitä juotos ei tartu eikä kestä. Ensimmäiseksi juotetaan kaikki saumojen risteyskohdat, jotta työ pysyy koossa. Sitten jatketaan juottamalla kaikki saumat. Juottaminen tehdään työn molemmille puolille, ja kannattaa aloittaa nurjasta puolesta. Lopuksi juotetaan työn reunat,, näissä kuvissa sitä vaihetta ei näy, koska opettaja demonstroi työskentelyä oppilaan työssä.Itse pääsin tähän puuhaan vapunpäivänä. Sain kaavat tehtyä.


Leikkasin ja hioin kaikki palaset.
Folioin palaset.


Valmistelin alustan, jolle työn kokosin.


Harjoittelin juottamista muutamalla ikkunalasin palasella.Siirryin itse työn juottamiseen.


Juotin työni molemmilta puolilta.


Pesin sen - juotosneste voi sameuttaa lasia, jos se jää työn pintaan.


Ensi tarkastelu valoa vasten.


Työ kaipaa vielä ripustuslenkkejä.Ei kommentteja: