sunnuntai 15. toukokuuta 2016

12.-13.5.2016 - Pitkäpistokirjoja

Plastisen sommittelun tunneilla inventoitiin aikaansaannokset ja katseltiin kotitehtävänä olleita haitarikirjoja. Tuotokset menivät edellisten vihkosten seuraksi Taitolan aulan vitriiniin. Kuvassa on kavereiden vihkosia ja haitarikirjoja, oma haitarini on sini-harmaa-mustaraitainen suljettu versio jälkimmäisessä kuvassa.
Päivää jatkettiin vielä kirjansidonta-aiheella. Tällä kertaa rakennettiin pitkäpistokirjoja, kivaa puuhaa tämäkin. Omaan kirjaani tein kannet kierrätyshuovasta, sivut ovat kirjansidontakurssilta hamstraamaani uusiopaperia, ja sulkijana on ohut nahkanauha.


Vitriinissä kirjani sai kaverikseen Terhin hirvennahkaisen version. Hän laittoi omaansa nappikiinnityksen kirjan selkämykseen - kirjan koostamistekniikka on saanut nimensä juurikin noista selässä näkyvistä pitkistä pistoista, joilla se on sidottu.Irina toi näytille kotona työstämänsä paperimassaliskon, joka herätti suurta ihastusta. Vaikea uskoa, että se on tehty samasta materiaalista kuin muiden hiukan rustiikkisemmat versiot.


Tähän päättyivät lukujärjestyksen mukaiset jaksotunnit. Jäljellä on vielä  ensi viikon projektiviikko, jonka osa meistä viettää Tallinnan matkalla. Itse jään opistolle hopeatyökurssille, ja viikonloppukin vierähtää täällä.Ei kommentteja: