keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2.12.2015 Keramiikan lasittaminen

Keramiikkatunneilla on edetty viimeistelyvaiheisiin eli lasittamiseen - siis lähinnä teoriaosuudelta. Töitä on paljon vielä aiemmissa vaiheissa, ja kohta alkaa taas tulla kiire, sillä oppitunnit käyvät vähiin. Alla olevassa kuvassa opettaja demostroi rakulasitteen levittämistä saviesineelle sienen avulla.


Itse viimeistelin yhden kulhoni rakupolttoa varten - kas, kun ei tullut kuvattua. Lisäksi laittelin muutamiin nappeihin ja kukkakaalisirpaleisiin alilasitevärejä ja sen päälle kirkkaan lasitteen - tästä sentään yksi kuva. Ihan on vesivärilaatikon näköinen tuo paletti.


Aloin työstää myös ns. "päätyötäni", matalaa vatia. Kuvassa olen juuri siirtänyt kaulimani savilevyn laakeaan kipsimuottiin, jossa se sai hetken kuivahtaa ennen jatkotyöstöä. Tarkoituksenani on kuvioida se sellakan avulla ja savustaa mustaksi ilman lasitteita.

 


2 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Ihan mielettömästi te siellä teette kaikkea kivaa!

Maija kirjoitti...

No heipä hei. Joulukalenterini paljasti, että olet taas opiskelun tiellä! Onnea ja reipasta mieltä. Selasin nopeasti koko Kankaanpää-blogisi ja aion tutustua siihen paremmalla aikaa oikein kunnolla. Kiitos jo tähän mennessä nähdystä. Itse opiskelen järven toisella puolella SAMKissa, mutta loppu lähenee ja tehtävät kasaantuu:-)