maanantai 7. maaliskuuta 2016

7.3.2016 - Koulu jatkuu hiihtoloman jälkeen

Hiihtoloma on takana, ja koulu jatkuu - minun osaltani tänään oli taas omatoiminen päivä muiden opiskellessa esiintymistekniikkaa. Aloitin punonnalla, ja päiväkahvin jälkeen siirryin kudonnan luokkaan aloittelemaan ryijyäni.

Ennen loman alkua jäin koululle vielä sunnuntaihin saakka, ja sain silloin piirrettyä ryijyluonnokseni ja leikattua nukkia valmiiksi. Loimikin tuli niisittyä, pisteltyä pirtaan ja alkusolmut solmittua, joten kaikki oli aloittamista vaille valmista. Eilen tulin koululle illansuussa, ja kävin silloin kutomassa alun päärmevaran, joten tänään pääsin suoraan nukittamaan.



Tässä vaatimaton aloitukseni, muutama hassu rivi eikä edes kauttaaltaan nukitusta, vaan mustat osiot alareunassa ovat sileää ripsikudosta. No, välillä kului vähän aikaa artesaaniopiskelijaa autellessa, ja omassakin työssä pohdin vielä viimeiseen asti tuota sileää osuutta. Nyt päätökset on tehty, joten kyllä tämä tästä edistyy. Jännittävintä on yrittää saada tämä valmiina samanmittaiseksi kuin vieruskaverinsa, joka on tilkkutyö. Työtä täytyy mittailla matkan varrella pingottamattomassa ja kiristämättömässä tilassa, jotta vieruskaverin kaarrokset osuvat kohdilleen tämän kanssa.

Tajusin juuri, että olisi pitänyt ottaa sellainenkin kuva, missä näkyy kudonnaisen alle kiinnitetty luonnospiirustukseni, jonka avulla tuon nukituksen laitan kohdilleen. No, kuvaan lisää, kun seuraavan kerran menen kutomaan.

HUOM! Blogini on taas reaaliajassa, ja sellaisena sen koetan pitää nyt loppuun asti...

Ei kommentteja: