sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

12.-13.3.2016 Kierrätyspunontaa

Kierrätyspunonnassa opittiin monta uutta punontatekniikkaa, päivät olivat pitkiä mutta antoisia. Opettajanamme oli Anna-Maria Väätäinen, voit ihailla hänen töitään sekä googlen kautta, että esimerkiksi hänen blogistaan, joka löytyy tästä osoitteesta. Upeita, uskomattomia, taidolla tehtyjä taideteoksia.

Ensimmäisenä kurssin ohjelmassa oli paperilangan kehrääminen värttinällä, ja sitä varten piti ensin toki valmistaa työkalu eli itse värttinä. Tarvittiin 4 CD-levyä, puukeppi, metallikoukku ja maalarinteippiä. Sitten vain kehräämään, kuvassa värttinän kanssa oma tuotokseni lauantailta, eli kehrättyä Tokmannin mainoslehteä kevyesti K-kaupan mainoksilla maustettuna.


Seuraavaksi tutustuttiin silmuilun saloihin, ja itse harjoittelin punomalla silmuja metallilangalla kiven ympärille. Lankani ei ollut kierrätysmateriaalia, mutta kivi sentään...


Kolmantena opiskeltavana asiana oli ns. aarrekuori, joka punottiin tapettisuikaleista. Tämä jäi lauantaina vielä vaiheeseen, ja viimeisteltiin sunnuntaina aamupäivällä. Alla työ ensin vaiheessa ja sitten kaksi kuortani valmiina.




Kuoren valmistuttua aloitettiin kirjanmerkin punominen, sekin tapettisuikaleista - tosin ensin harjoittelimme vähän leveämmillä paperikaitaleilla. Alemmassa kuvassa valmis kirjanmerkki myös käyttökohteessaan. Suikaleet olivat vajaan sentin levyisiä ja ne oli leikattu paperisilppurilla.



Tässä vielä pari ryhmäkuvaa kurssilaisten töistä. Isot koukkumutkahärpäkkeet ovat kirjanmerkkiharjoituksia.




1 kommentti:

Sinikka kirjoitti...

Hienoja töitä. Minulla oli taannoin työperäisiä vajaan sentin levyisiä suikaleita 90 g paperista (leikkuujätettä), tosi monta väriä. Jotain punomisharjoituksia niistä tein, mutta jossain siivouksessa joutuivat lopulta paperinkeräyspussiin. Ainakin noita kirjanmerkkejä niistä olisi saanut.