tiistai 1. maaliskuuta 2016

16.2.2016 - Uusi projekti puutöissä

Siippa hankki viime viikolla lisää liimapuuta toiseen projektiini, pieneen jakkaraan, jota voi käyttää sohvapöydän korvikkeena olohuoneessa. Sahasin tarvittavat osat kotona valmiiksi, koulussa pääsin suoraan työstämään niitä.

Tein kuviosahalla kaarevat muodot sivulautojen päihin  ja sivulautojen istutuskolot jalkaosien yläreunaan. Ja hioin ja hioin...


Jalkoihin pitäisi työstää kuvan mukainen kaari, mahtaneeko puutyöharpin piikin jälki tuosta kuvasta erottua? Joka tapauksessa jäin odottamaan sopivaa poran terää, jolla tuon näppärimmin työstäisin.


Myös munakaappi edistyi. Viime viikolla se jäi vaiheeseen, kun olisin halunnut asentaa hyllyt jyrsimällä niille urat kaapin sisäseiniin. Jyrsijä on kuitenkin epäkunnossa, joten jäin odottamaan sen kuntoutusta. Sitä ei tapahtunut, mutta opettaja ehdotti, että voisin kokeilla lamelloja hyllyjen kiinnittämiseen. Mikäpä siinä - tosin jouduin sahaamaan uuden takaseinän, koska hyllyjä ei upotettukaan seiniin, ja aiemmin sahaamani takaseinä oli liian kapea. Onneksi minulla oli vielä ylimääräistä puutavaraa.

Tältä näyttää lamellojyrsin.
 


Ja tässä lopputulos sekä lähikuva lamelloista.



Seuraavaksi täytyy lakata hyllylevyt, ennen kuin asennan ne paikoilleen. Täytyy vain teipata reunat huolella, jotta lakkaa ei pääse liimattavalle alueelle.

Ei kommentteja: