tiistai 3. marraskuuta 2015

3.11.2015 - Nahkatyöt päättyivät

Tänään meillä oli viimeinen nahkatyöpäivä, ja aika kului aloitettuja töitä edistäessä ja viimeistellessä. Pussukkani sain jo viikonlopun aikana tähän vaiheeseen.

Osia yhteen punoessani kehitin uusiutuvan luonnonvaran: hirvennahasta leikattu punontakaitale venyi punoessa niin, että tuntui ettei se lyhene lainkaan. Toisaalta yläreunassa kankaan läpi sitä kuljettaessa se kului niin nopeasti, että jokaiselle sivulle piti tehdä oma kaitale, jotta se pysyi edes jonkinlaisessa kuosissa. Pellavaan ei nimittäin leikattu reikiä, vaan suurensin jokaisen reiän paksun puikon avulla, jolloin lankoja ei katkennut eivätkä reiät käytössä ala liestyä.

Sulkusysteemi tuosta vielä puuttuu: siihen tulee purjerenkaat jokaiselle sivulle ja niiden läpi pujotetaan nyöri tms. - tuon nyörin koostumus on edelleen mietintämyssyssä.

Muutoin en saanut paljoakaan näkyvää aikaan. Vasemmalla on samaista hirvennahkaa, johon tein rypytystä polttokolvin avulla - katsotaan mihin kokeilu päätyy. Keskellä olevaan vaaleaan tilkkuun kokeilin sirkan ja purjerenkaan kiinnittämisen, aiemmasta siinä on pieni punontakokeilu, pitkänomaisen reikäraudan lyönti ja pari rei'ityssaksilla tehtyä pyöreää reikää. Äärimmäisenä oikealla olevaan tekeleeseen kiinnitin reunanepparin - uusi tuttavuus ja aika kiva sellainen. Alimmaisena ovat matkalaukun nimilappujen hihnat, joihin kiinnitin soljet paikalleen.


Rypytys lähikuvassa.

Meillä oli tänään myös kuntouttavan ohjauksen tunteja, kävimme vierailemassa läheisessä Attendo Tapalankallion hoivakodissa - tai Mummolassa, kuten henkilökunta paikkaa kutsuu. Paikasta jäi erittäin positiivinen kuva, ja tämä ei ainakaan kaikkien meidän osalta ollut ainoaksi jäävä vierailu. Jotkut meistä saattavat mennä kevätpuolella sinne pitämään ohjausharjoitteluun kuuluvia kädentaito- tai viriketuokioita.

1 kommentti:

Marle kirjoitti...

Varmasti kiva päästää ohjatusti tutustumaan ja kokeilemaan uusia materiaaleja ja tapoja.