torstai 19. marraskuuta 2015

19.11.2015 Koreja

Tänään siirryttiin punonnassa uudelle alueelle: korien punomiseen kierrätysmateriaaleista perinteisin menetelmin. Esiin kaivettiin kahvipusseja, vanhoja sanomalehtiä, tapettirullan jämiä sun muuta. Kuvassa opettajan mallikappaleita.

Itselleni tarttui matkaan Tampereen kädentaitojen messuilta kierrätyshuopaa, joka sisältää 10-20 % villaa ja loput tekstiiliteollisuuden jätettä. Sitä myytiin sekä valmiina tarvikepaketteina että metritavarana, ja kuinka ollakaan: yksi tarvikepaketti oli juuri kori! (Kuvan väritys ei taaskaan ole kovin "luonnollinen", huopa on todellisuudessa enemmän lilaan vivahtava, eli minun mielestäni kauniimpi luonnossa kuin kuvassa.)

Piristin koria tekemällä punontanauhojen puskusaumat ihan tarkoituksella näkyviksi käyttäen paksua puuvillanarusäiettä, ja valmiiseen koriin pujottelin vielä samaa aniliininpunaista puuvillanarua. Itse tarvikepaketista jäi vähän hampaankoloon, koska ensinnäkin ohje ei ollut tarkka. Toisekseen tarvikepakettia markkinoitiin niin, että yhdestä paketista nuukasti leikkaamalla saisi tehtyä kaksi koria. Mutta koska ohjeessa oli virhe, ja leveästä kaitaleesta piti leikata yksi "päre" enemmän, niin luulen, ettei toista samanlaista saa syntymään.

Tämäkin punontapuuha on todella kivaa - pää kihisee ideoita, kun vain ehtisi toteuttaa edes murto-osan.


Ei kommentteja: