sunnuntai 1. marraskuuta 2015

29.10.2015 - Nahkatyöt - omat tuotokset

Päivä oli omistettu keskeneräisten töiden edistämiselle, eikä opettaja enää kuormittanut meitä uusilla asioilla. Aiemmin jo kerroinkin, että nahkahameeni on saamassa uuden elämän pussukan muodossa.
Tässä sen sivuihin työstämäni kuvio vähän lähempää - punsseleita ei ollut, mutta reikärautoja kylläkin, eli pyöreitä reikiä. Pisaranmuotoiset reiät on siis muokattu saksilla pyöreästä reiästä. Alla on vuorikankaaksi tuleva pinkki pellavakangas.


Tässä osat ovat jo yhdistymässä. Ne punotaan toisiinsa nahasta leikatulla kaitaleella, jonka pää leikataan kapeaksi ja jäykistetään liimalla. Näin se on helppo pujottaa reikäsaksilla tehtyjen reikien läpi.



Tämän ohessa valmistuu pari matkalaukun nimilappua ja neulakirja nahkaneulojen säilyttämiseen. Alla oleva kuvio oli ihan pakko tehdä - muistuttaa tikkauskuviota nimeltä Baptist Fan.



Neulakirjan kannet ylhäällä, nimilaput alarivissä, niiden välissä pieni suutarin ommel -harjoitus, jossa on myös punsselointikokeiluja. Punsseli on siis rauta, jonka avulla voidaan lyödä kuvioita kostutettuun nahkapintaan. Neulakirjan kansiin olen kokeillut nahan kohottamista (kukkaset).


Ja sitten innostuin levittelemään nahkaväriä pensselillä - edelleenkään en osaa maalata, mutta yrittänyttä ei laiteta...


Tässä puolestaan espanjalaisen punonnan harjoitusta - neulakirja tulee saamaan sitä ylä- ja alareunoihin.

Tässä sitten hienoja piirustus- ja maalaustaitoja omaavan kollegan kuviointia tablettikotelossa. Kuviointi on tehty piirtokolvilla - se on vaan niiiin hieno! Ja vapaalla kädellä ja tuosta vaan ilman mitään malleja tai apuviivoja...


Ei kommentteja: