keskiviikko 24. helmikuuta 2016

27.-28.1.2016 Kankaankudonta jatkuu

Kankaankudontatunteja on ruhtinaallisesti nyt alussa, kaksi perättäistä päivää viikossa. Niistä toinen on 9-15.30 ja toinen 9-13.30, joten asiaan ehtii perehtyä huolella. Olen päätynyt ryijyloimeni osalta 45 cm leveyteen ja laitan sitä niin, että n.maetri on kokeiluja, toinen mokoma varsinaista työtä.

Loimen luominen on kudonnassa se alue, jota en ole itse harrastanut. Olen aikoinaan ollut käsityökeskuksen kurssilla, ja siellä luotiin yhdessä tasan yksi loimi, jossa sai vähän tuntumaa luomiseen. Varsinainen kudonta siellä tehtiin sitten valmiisiin loimiin. Omissa puissa olen kutonut yhtä sun toista, mutta olen teettänyt tämän osuuden käsityökeskuksessa - Taitokeskuksiksihan niitä nykyään kutsutaan.

Joulun jälkeen on jonkinlainen kuvausväsymys iskenyt, ehkä unohtelukin, sillä kuvia ei luontityöstäni ole. Tajusin ottaa kuvaamisen mukaan vasta kun loimeni oli jo vedetty puihin ja nostettu niisimistä varten. Onneksi bongasin Facebookin kautta yhden blogin, jonka ylläpitäjä on ollut samoissa puuhissa, joten Hanna hurahti - blogi näyttää nuo puuttuvat vaiheet niistä kiinnostuneille.


Loimen kohotus, pohjukkalanka on avattu, musta lanka kuvassa on tiuhtalanka

 Niisintävaiheestakaan ei näköjään ole kuvaa, pirtaan pistelystä sentään sellainen löytyi.


Tässä loimi on jo laskettu alas, niidet kutojasta päin katsottuna
 Tässä näkymä puiden takaa katsottuna


Tässä kallisarvoinen tiuhta varvoille siirrettynä 


Ja kun alkusolmut ovat solmittuina, kone on valmis loimen osalta.  


Seuraavaksi sidotaan polkuset paikoilleen.



Ja kutominen voi alkaa!

Ei kommentteja: