sunnuntai 30. elokuuta 2015

Työelämästä opiskelijaksi

Viime maanantaina minusta tuli kokopäivätoiminen opiskelija. Opinahjonani on Kankaanpään opisto, jossa opiskelen tulevan lukuvuoden ajan käden taitojen ohjaajaksi eli askarruttajaksi.

Aion kirjoittaa kokemuksistani tähän blogiin, joka toimii samalla portfolionani - sellainen kun näistä opintojen tuotoksista kuuluu koota. Käytännössä portfolioon tarkoitetut osuudet löytyvät kategorian "Portfolio" alta, muita höpinöitäni lajittelen vaihtelevasti muiden otsikoiden alle.

(Kuva lainattu Kankaanpään opiston sivuilta)

Ensivaikutelma opistosta on ollut yksinomaan positiivinen, elämän perusasiat kohdillaan: ruoka on hyvää, sitä on riittävästi, ellei ihan liikaakin, tuntuu että koko ajan ollaan menossa syömään tai tulossa sieltä... Opetustilat ovat hienot ja tilavat: Taitolan talosta taitaa käytännössä tulla se toinen koti täksi talveksi. Asuntolan huone on... asuntolan huone, ihan tulee mieleen nuoruuden aikojen opiskelukämppä Savonlinnasta, nyt tosin majailen yksin huoneessani. Ja järvikin on ihan tuossa rannassa ;) olen käynyt uimassa joka päivä eilistä lukuunottamatta - eilen ja tänään sattumoisin piipahdin Vaasassa.

Meitä opiskelijoita on kymmenen, ja mahdollisesti yhdestoistakin vielä joukkoon liittyy. Porukka on tosi mukava ja kirjoa löytyy parikymppisistä viisikymppisiin eri puolilta Suomea: Ruokolahti, Helsinki, Nurmijärvi, Tuusula, Pori, Tampere, Kangasala, Ikaalinen - hm... jokin paikkakunta puuttuu, en nyt saa päähäni mikä...

Oppitunteja ja itsenäistä työskentelyä on luvassa sen verran, että jatkossa varmaankin vähemmän runoilen pidempiä sepustuksia muutoin kuin silloin, kun portfolio sitä vaatii. Kamera on hyvä dokumentointiväline, joten kuvat kertokoot tarinoitani.

5 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Ihanaa, nyt pääsemme seuraamaan olkapääsi takaa touhujasi siellä! Olen itsekin aikuisena opiskellut ja minusta on aina mielenkiintoista nähdä, miten intensiivisellä motivaatiolla aikuiset ottavat uutta tietoa/uusia taitoja vastaan. Etenkin, kun itse yrittän motivoida 16-vuotiaita oppimaan. Ihanaa jatkoa sinulle!

Kvilttaaja kirjoitti...

Onnea opiskeluihin. Aika paljon olet haalinut hommia, jos tuon tiukan opiskelun rinnalla vielä pidät tilkkutyö- ja tikkauskursseja.

Tilkkureppu kirjoitti...

Onnittelut ja onnea opiskeluihin!

Teija kirjoitti...

Pikkasen on opiston ulkonäkö muuttunut siitä kun itse siellä opiskelin.
Antoisia opiskeluhetkiä!

Marle kirjoitti...

Onnittelut hienosta ja rohkeasta päätöksestä heittäytyä opintojen polulle! Savonlinnan opiskelija-asuntola on tullut tutuksi, tosin kesäisin. Silloin yhtenä viikonloppuna siellä majoittuvat Old Timers koripalloilijat.